Werkwijze

Hulp bij het regelen

Wanneer u te maken krijgt met het overlijden van een naaste, moet er veel geregeld worden. Als ritueelbegeleider help ik u graag met de voorbereiding en uitvoering van de uitvaartdienst. U kunt hiervoor rechtstreeks contact met mij opnemen, maar kunt dit ook via iedere willekeurige uitvaartondernemer doen.

Gesprek bij u thuis

Tijdens een gesprek, bij u thuis, bespreken we uw wensen. Samen halen we, onder het genot van een kop koffie, herinneringen op. Hoe was de gestorvene? Wat zijn typische karaktereigenschappen? Op basis van deze herinneringen stellen we samen de viering op.

Treffende details

Als “buitenstaander” zie ik daarbij juist de treffende dingen, die tekenend waren voor de gestorvene maar die voor u zo gewoon lijken. Door deze dingen terug te laten komen in het afscheid, wordt diegene die u herdenkt door iedereen herinnerd zoals hij of zij was.

Tijdens de dienst

Uiteraard sta ik ook tijdens de viering voor u klaar. Hier functioneer ik als regisseur en spreker.

Kortom, tijdens een voor u emotionele, hectische periode help ik u uw gedachten en wensen te vertalen in een waardige viering waarmee we van het afscheid een laatste mooie herinnering maken.

Benieuwd naar de mogelijkheden?