Het is handig mij te bellen voordat locatie en tijd vaststaan. In overleg is er dan veel mogelijk.

Cadeautje

Cadeautje

Tijdens de uitvaart waarbij ik vorige week betrokken was, kreeg ik een heus cadeautje. Het was een uitvaart voor een meneer die na een lange tijd ziek te zijn geweest, was gestorven. Beide kleinkinderen waren nauw bij de uitvaart betrokken. De oudste van 10 maakte de foto voor op de rouwbrief en het scherm in de aula. De jongste, die op de dag van de uitvaart 9 werd, mocht een kaars aanmaken tijdens de dienst.
Voor de dienst was ik bezig om de foto en kaarsen netjes neer te zetten. De schoonzoon van meneer testte de powerpointpresentatie voor de zekerheid nog een keer. En ineens hoorde ik het openingsgedicht door de aula klinken. De kleinzoon van meneer was dit, geheel spontaan, aan het voordragen. Op dat moment besloten we dat deze kleinzoon het gedicht ook tijdens de dienst zou lezen. Zo werd de dienst nog persoonlijker.
Na zelf zo’n mooi cadeautje gekregen te hebben, was ik blij dat ik voor beide jongens een herinnering aan hun opa had meegenomen. Bij een verjaardag horen immers cadeautjes.